Higher Education Data Base

How to Search Data PDPT Students in Higher Education, 2016. For those of you who want to find the student data do not have to wonder anymore. Since 2013 the Directorate General of Higher Education has been providing a site where can see your data in the University.

Sites that are addressed in forlap.dikti.go.id is your solution to search the student data. Within the site there are features of the data base that stores all students throughout Indonesia. This feature is called the Higher Education Data Base (PDPT).

In this Higher Education PDPT all data that covered the reporting data submitted by all College each semester. Not only profile universities, lecturers and students, there are also data value every semester which will then be processed and entered into the system SIPKD (Lecturer Career Development Information System) and will influence the future career of a lecturer.

In this article, we will learn about how to find data on the website PDDIKTI Forlap students so that we know if we are registered in PDPT run Higher Education.
How to Find the Latest Student Data

1. Go to site forlap.dikti.go.id

2. Once open, click on the “Search Data”> click “Profile student has” as shown below

3. After the student has entered the Profiles menu, you must fill out the form with the data you want to search.
* College: type the name of the college you want to find the profile of students.
* Program: after choosing a university, usually will appear choice of majors. Choose according to your needs
* Keyword: in this column is filled with the name of the student or the NIM.
* Safety: content with what is stated in the captcha image

4. After clicking Search Students

5. If the data you input is correct, it will display the search results like this

6. Now, click the name of the student to see the profile of Students, History and History Lecture Status His studies like this

If you’ve followed this far means that you should already know how to find data on the site PDDIKTI Forlap student. Then, if the data you are looking for, then it is definitely registered in Higher Education Data Base of Higher Education and is considered as a student in Higher Education.

This trick Student Data Checks – FORLAP Higher Education. Checks Student Data – Data Base of Higher Education (PDPT) of the Directorate General of Higher Education is a national database. PDPT collect data from all universities.

Database of Higher Education provides information ranging from program (Prodi), the profile of Higher Education, lecturer profile and including student profile data.

All data provided are data from reporting submitted by all College each semester.
Checks Student Data

Higher Education Data Base is not only contain profile data Universities, professor or student, but also including the value of data also student in every semester.

The data collected in this PDPT will then be processed and entered into the SIPKD system (Lecturer Career Development Information System). That data will affect the career of a Lecturer.

However, we do not discuss how to login to Higher Education Database – Forlap Dikti to perform Student Data Checks. The goal is to see if our data has been registered in Higher Education Database (PDPT) managed by Dikti.

To enter Forlap Dikti, Higher Education Database, the way is quite easy, follow the following website pages:
1. Search Higher Education Profile Data
2. Search Data Profiles Prodi (Study Program)
3. Search Lecturer Profile Data
4. Search Student Profile Data
5. Search Research Data

Here’s How to Ensure Your Data is Listed on Higher Education. Following the protests of a number of Halu Oleo Kendari University students who claimed not to be registered in Dikti, could cause concern to students and other UHO alumni. Because, if not registered, then maybe you are an alumni or an illegal student.

To find out you have registered in UHO, just open the official website of Kemenristek Dikti, Forlap Dikti.go.id.

After opening the official website Forlap Dikti.go.id, you can directly click on the blue menu located on the top right side of the website.

After clicking on it, will appear several commands. You just click search data.

In search of this data, you are again herded to choose, search data about university accreditation, study program and student.

For students or alumni, to make sure they registered their identity in Dikti, simply click the search for student data.

After clicking on it, you will be prompted to fill in the fields in between, campus origin, name based on whip and columns of code that have been prepared.

Earlier, dozens of students and some UHO alumni staged a protest protesting their name unregistered on Dikti’s official website.

Field coordinator M Hazratul Ansar confessed, after he checked his name on the official website of Mentianek Dikti, http.forlap. Dikti, his name is not registered at all. In fact, he said, he was one of the students who had been studying at the Department of Anthropology Faculty of Social and Political Sciences or FISIP UHO since 2014.

“In Anthropology there are 500 more students. But those enrolled in Dikti only 99 students, “he said, Tuesday, January 24, 2017.

This changes the line

5 Best Employee Class Courses in Jakarta. Hallo friends, meet again with us at informasikampus.com

Website that provides updated information and updates about campus life, from students, lecturers, duties, sampu hangout students are great fun. Psstt We accept if there is nyontang writing lho :).

Okay back to the main title, about the lecture list for employee alias employee class in dijakarta.

Any way .. Why do employees have to be cape-cape lectures? Have you got money, what’s the list of lectures again? Ooo For those of you who do not know and still anteng2 wrote work and really comfortable without college .. Well we see 10 more years .. When your new juniors enter, suddenly the position is placed on you .. How does it feel? Sakitt Sakitt The pain is here (While stroking the chest). Well that’s what Luna feels. Time ga kerasa eh already 5 years aja so employees and not sempet college .. Haduhh .. His career stalled.

If you’ve read, let’s go directly discuss one by one about the classroom employees in Jakarta. What we must discuss in terms of price, location and potential graduates yes :).

University of Indraprasta

Employee Class Program in Jakarta

Unindra’s Children with the Nature’s Jewelry Pride

Yuk .. We slide into the area of ​​TB simatupang. Behind ANTAM there is a pretty good campus Okay for the employees to continue their studies. His name is Unindra aka Universitas Indraprasta. The campus was founded by Teachers Association of Indonesia. And is the central campus of PGRI. Although founded by PGRI, this campus ga only there are education majors you know. For you who want to enter the technique, here also there are engineering industry and engineering informatics. May be tried for you who are in Jakarta

About tuition fees, here the cost of the world’s cheapest course akherat .. hehehe .. Original deh .. if the cost of tuition you can check where wrote, definitely here the cheapest. But if any other problem .. Hmm .. Somewhat less so. Because college place for this one employee. Have a total of about 20,000 students per class. And if you look at the capacity of the space that has not been enough to make the students often lecture ride.

There are passengers in Posyandu, in elementary school, junior high school even pass Exam passengers in kindergarten. Any way, if you think this campus is enough to come sit and diplomas come. Well You’re Wrong .. This is a lecture series and you must be overwhelmed with the same task that nau’dzubillah accumulate this. So .. For those of you who want to go to college and take the employee class with a low end budget (Plus ga objected to the same task) ,, Please try to stop at the campus located in Poltangan – South Jakarta this :).

2. National University
Campus of the National University of Employee Class

Student Unas Sedang Demo in front of the Palace

Well This one is one of the oldest universities in Jakarta. Located behind Pasar Minggu- South Jakarta, exactly on Jl. Asem (same deket Jl. Salihara). Unas Campus is somewhat nyempil if you are not familiar to the same place guaranteed too. But make no mistake, the area is big enough too you know.

The campus is located in the south of Jakarta area, have enough majors that you can choose according to your wishes or your majors as an employee (meaning in work). In UNAS you can register for college in quite a lot of faculty. There are faculties of Social and Political Sciences, There are Faculty of Agriculture, there are Faculty of Economics, Faculty of Languages, Faculty of Engineering and many more.

So .. Surely you check and ricek first to this campus, before deciding to nyambi class employees on campus where.

3 Universitas Jayabaya
Technical University in Jakarta

Bambang Widjajanto, One of Alumnus of Jayabaya University

Well this is ya, dedengkotnya Technical campus. Campus whose name is taken from one of the King’s name on the island of Java is a campus that has managed to give birth to many corporate leaders and community leaders you know. Call it MS. Kaban (Minister of Forestry) and Egi Sudjana (Board Member) and many more. They are somewhat of a successful example of education in Jayabaya.

Well for you who again nyari class employees to continue college. The good news is, in Jayabaya is available class of employees who really cool. Because you can go to college on weekends. Squirt!

In addition, Tuition fees in Jayabaya also quite affordable, even here nih can be repaid 6 times for each semester. Imagine how easy it is to take a lecture here.

The campus is famous for its engineering faculty has two campuses. The one in Pulomas is one in east jakarta (Jl. Raya Cimanggis). In the year 2015, the campus Jayabaya has managed to release a thousand graduates who directly accepted the work in the industrial world. Not just as an ordinary employee, but the survey proves Jayabaya’s education is a lot of the Manager in leading companies. Call it Sigit Prayitno (now manager at Van Melle) and Bayu Aji (HSE Manager Clariant) a new 2 years of direct pass can be shot. Understand .. here didikannya okay really hell (Upss .. Sorry is not a promotion .. Abisnya see friends in Jayabaya very fast development).

For friends who work in the company as an employee, Jayabaya is one of the best choice to continue your college lho (Luna aja sampe moved from other campus here so see the alumni who WOW bgt … Kalo ga believe check Linkedin aja hehe). For those of you who like the world of Engineering such as automotive engineering, Chemical Engineering (Psst Chemical Engineering in Jayabaya The 2nd Best After UI lho), Electrical Engineering and Civil Engineering. Believe deh Jayabaya is One of The best Campus for the field of engineering mentioned earlier.

In Jayabaya, you also will not see the name Ospek or MOS. Here the introduction only, though so susana familiarity Jayabaya thick really lho .. And this is what makes Alumnusnya easy to find work hehe (Call the name and Force .. Yup you ready to work .. Sstt .. Do not tell anyone yes). Well ..

4. University of Mercu Buana
Employee Class Lecture in Jakarta

Mercubuana University in Meruya

Private campuses this one is one of the campus IT Printers children are pretty amazing at loh. Located in West Jakarta Area citrus gardens. Campus this one, could be an option for friends of employees who want to list class college employees.

In addition to the place and good facilities, the campus also has a variety of programs to support activities not run boring lecture. There is a painting competitions, debates, speeches and more. So for my friends who have been a day of work as an employee and want to distribute hobby or talent. Deh may register here.

The college was founded by H. This Probosutedjo, originally named Self Dewantara, and over time turned into Mercu Buana University alias UMB. For the comrades who have an interest in the diverse field of faculty, here are also quite a lot of faculty who can enter the buddy you know. There Faculty of Economics and Business, Faculty of Psychology and Faculty of Design of the creative arts. But… If Luna does suggest to my friend informasikampus.com to major in informatics techniques, because here are well known for the IT sophistication possessed by students. How cool is that if the employee so the IT whiz because the list at UMB.

5. Pancasila University
Lectures where the best place for employees in the Region jakarta?

Pancasila University in Jakarta is located south

Lecture want ngambil Law? UP (Pancasila University) was the mastermind. Yes Pancasila University is one of the best options for friends of employees who want to register a class of employees in the legal field.

Has ranked the top 10 in the field of law, University which is located in the area Srengseng Rice (near Lenteng Court – South Jakarta) is already quite well known everywhere. One of the alumni who was well respected as a Lawyer is Mister Harry Ponto. Shush. Pak Harry is now as secretary of the General Council of the Indonesian Advocates Lho .. Steady Kan ..

In addition to the legal department, for you who are interested in the field of pharmacy. The college has its own train station, this is one of the campus with best in class pharmacist profession lho Jakarta (After UI yes).

Posted in Default | Comments closed

Prilly Latuconsina Berduet Dengan Glenn Fredly

Banyak berita artis seperti yang orang ketahui selain memiliki bakat akting yang bagus Prilly Latuconsina juga piawai dalam mengolah vokalnya. Hal tersebut dibuktikan dengan munculnya berita artis terbaru yang memberitakan seringnya Prilly mengcover lagu dari penyanyi terkenal di channel Youtubenya. Kabar artis tersebut diapresiasi dengan baik oleh masyarakat dengan banyaknya yang menonton videonnya itu. Selain hobbi mengcover lagu ada berita terbaru yang mengatakan bahwa Prilly juga pernah diundang kesebuah acara penghargaan di Korea Selatan.

Berdasarkan gosip terbaru disana dia tampil dengan memainkan sendiri alat musiknya yaitu gitar. Menyadari bakatnya tersebut Prilly pun memanfaatkan kesempatan yang ada dengan menggarap sebuah proyek musik. Berdasarkan gosip terbaru agar mendapatkan hasil yang maksimal dia tidak tanggung – tanggung dalam menggarap proyek tersebut yaitu dengan menggandeng musisi senior Glenn Fredly. Menurut berita artis terkini, hal ini diungkapkan pertama kali oleh Prilly melalui akun instagram pribadi miliknya yang dapat dilihat dari postingan foto terbaru Prilly Latuconsina.

Namun Prilly masih menjelaskan gosip terkini dengan enggan menggungkapkan apa proyek yang sedang dikerjakannya itu. Menurut berita terkini yang beredar bahwa Gleen Fredly membantu Prilly untuk mengaransemen lagunnya. Menurut Glenn fredly lirik dari lagu yang akan dibuatnya berasal dari puisi karya Prilly sendiri. Puisi tersebut menurut mantan suami Dewi Sandar ini syarat akan makna dan juga sangat unik. Walaupun dasarnya Glenn terfokus pada lagu pop namun karena keunikan puisi tadi sehingga mudah diarahkan untuk berbagai macam aliran baik itu pop ataupun folk.

Menurut Glenn yang mengejutkan dari Prilly adalah selain dia mempunyai minat yang tinggi terhadap akting tetapi dia juga mempunyai ketertarikan dengan literasi.Berita sebritis ini juga membawa angin segar terhadap dunia sastra yang diakibatkan terhadap sedikitnya minat masyarakat terhadap sastra. Terlepas dari sukses atau tidaknya karir Prilly di bidang menyanyi berita Prilly Latuconsina yang akan terjun ke dunia tarik suara ada baiknya kita dukung dengan terus mencintai karyannya.

Posted in Default | Comments closed

Nagita Slavina Diberi Kejutan Oleh Raffi Ahmad

Artis cantik kelahiran Jakarta 29 tahun silam ini selain seorang selebritis berbakat ternyata menurut berita artis terkini dia juga sangat mementingan dunia pendidikan. Hal ini dapat dilihat bahwa Nagita Slavina berdasarkan berita terkini pernah menempuh pendidikan didua universitas terkemuka baik didalam maupun diluar negeri. Kedua universitas tersebut menurut berita terkini artis adalah Universitas Nasional Australia dan Universitas Indonesia. Selain berbakat dan pintar artis berdasarkan berita terbaru sangat jarang mencari sensasi sehingga banyak masyarakat yang menyukainnya.

Tetapi tidak dipungkiri berdasarkan gosip terbaru namanya semakin terkenal saat menikah dengan Raffi Ahmad pada tahun 2014 silam dan kini telah dianugrahi satu anak yang masih balita. Setelah keduanya menikah sebenarnya banyak gosip yang menggambarkan keretakan hubungan mereka berdua terutama menurut gosip artis terbaru mengenai isu mengenai orang ketiga yang genjar menerpa hubungan mereka. Namun berdasarkan berita artis yang ada untuk masalah orang ketiga ini artis cantik yang kerap disapa Gigi ini enggan memberikan komentar.

Banyaknya berita negatif yang beredar membuat sang suami Raffi Ahmad ingin mempererat hubungan mereka berdua. Hal tersebut menurut berita artis hari ini kemudian dimanfaatkan oleh Raffi Ahmad untuk memberi kejutan kepada istrinya dengan memberikan hadiah umrah untuk mereka berdua pada moment ulang tahun sang istri. Umrah bersama menurut gosip terkini diakui Raffi Ahmad merupakan pertama kali bagi mereka karena biasanya mereka umrah sendiri–sendiri dan hal itu pula yang sering menimbulkan berita yang kurang mengenakan bagi mereka berdua.

Untuk umrah kali ini yang berlangsung selama lima hari. Menurut berita Nagita Slavina, dirinya mengakui akan membawa sang buah hati pergi bersama. Kendati demikian dirinya mengakui bahwa tidak akan menggunakan jasa pengasuh bayi untuk mendampinginnya pengasuh Raffatar disana. Hal ini dilakukan agar dirinya memiliki waktu lebih bersama sang buah hati. Gigi mengaku bahwa sebelumnya dia sering meninggalkan anaknya untuk urusan pekerjaan dan moment umrah ini dia gunakan untuk menebus waktu kebersamaanya bersama Raffatar.

Posted in Default | Comments closed

Opini Iwan Fals Terkait Perkembangan Lagu Anak-anak

Bila kita sedikit menilik tentang lagu yang akhir-akhir ini sudah agak sulit mencari lagu anak-anak. Hal tersebut menyebabkan anak-anak menikmati lagu dewasa yang kurang sesuai dengan perkembangan dirinya. Tentu saja, kondisi demikian menarik perhatian yang serius dari para musisi, termasuk Iwan Fals dan lembaga pemerhati anak. Kabar terbaru hari ini Iwan Fals yang turut peduli terhadap perkembangan lagu anak. Kabar terbaru hari ini tentang opini Iwan Fals terkait perkembangan lagu anak yang tidak sebaik lagu dewasa.

Namun, Iwan Fals selalu memberikan opini yang bijaksana tanpa mengoposisikan pihak manapun, termasuk para musisi lagu dewasa. Meskipun lagu Iwan Fals bukan lagu untuk anak-anak. Tidak berhenti sampai disini, kabar terbaru hari ini opini Iwan Fals yang lebih jelasnya. Adapun kabar terbaru hari ini Iwan Fals mengenai opini perkembangan lagu anak-anak yang tidak leluasa didapatkan meliputi beberapa opini. Kabar terbaru hari ini mengani opini Iwan Fals yang pertama yaitu bahwa manusia tercipta dengan insting adaptasi yang luar biasa, termasuk anak-anak.

Namun, dalam memberikan konsumsi lagu ke anak-anak, orang tua harus memberikan bimbingan dan arahan. Opini kedua dari kabar terbaru hari ini Iwan Fals yaitu membicarakan tentang anak-anak, Berita artis hari ini Iwan Fals mengajak orang dewasa mengetahui siapa itu mereka. Iwan Fals berharap para pemerhati anak dan pihak yang mengajak peduli kepad anak-anak harus mengerti tentang psikologi anak. Menurut kabar terbaru hari ini Iwan Fals menambahkan tentang opini mengenai anak-anak yaitu kalau berbicara anak-anak harus tahu anak-anak itu seperti apa.

Jangan merasa sok tahu tentang anak tetapi tidak mau tahu tentang anak. Tidak mau bertanya sama anak. Dengan berbicara dengan anak lancar maka akan mudah mengetahui seperti apa kemauan anak itu. Ternyata Iwan Fals tidak hanya bijaksana ketika manggung lewat kumpulan lagu Iwan Fals tetapi lewat beropini pun sungguh bijaksana. Masih ada lagi, kabar terbaru hari ini terkait opini lagu anak-anak. Kabar terbaru hari ini Iwan Fals terkait opini anak yaitu bahwa anak-anak tidak tahu apa-apa.

Semua anak yang hadapi dan temui seperti sekarang ini lagu anak-anak yang semakin jarang didapat. Hal tersebut membuat orang tua harus cerdas dan tanggap terhadap perkembangan zaman modern yang begitu cepat sehingga anak-anak pun mendapatkan apapun sesuai dengan perkembangannya. Selain itu, Iwan Fals juga berpesan agar orang tua bijak dalam memberikan suguhan atau tontonan kepad anak-anaknya. Anak-anak tahunya hanya lagu dewasa karena itu yang sering didengar. Iwan Fals yakin bahwa akan ada lagu anak-anak yang lahir nanti. Demikian kabar terbaru hari ini Iwan Fals mengenai opini perkembangan lagu anak – anak yang tidak seperti dulu.

Posted in Default | Comments closed

Sandra Dewi Main Sinetron Lagi?

Gosip terbaru dan gosip terkini tentang selebritis di Indonesia selalu menjadi perhatian yang sangat menarik. Gosip hari ini terkait kabar artis dan kabar selebriti di Indonesia, bahkan sampai gosip terbaru artis menjadi hal yang ditunggu bagi para penikmat gosip. Berita artis ibukota, mulai dari gosip artis terbaru sampai dengan perkembangan berita artis menjadi hal yang sangat ditunggu-tunggu banyak orang. Artis yang kali ini akan menjadi pembahasan adalah artis yang dulu sempat sangan meledak dan terkenal setelah membintangi sinetron “Cinta Indah”.

Ya, siapa lagi kalau bukan Sandra Dewi. Artis yang satu ini pastinya memiliki banyak cerita menarik, terlebih lagi setelah ia sudah resmi menikah dengan salah satu pengusaha muda sukses asal Indonesia, Harvey Moeis. Kabar Sandra dewI pastinya sudah sangat dinantikan oleh banyak orang, termasuk para penggemarnya. Setelah berhasil mewujudkan pernikahan impiannya, pernikahan super mewah ala Disneyland di Jepang, Sandra sangat dinantikan sekali untuk segera kembali menghiasi layar kaca Indonesia dengan aktingnya.

Setelah dikabarkan kemungkinan besar akan menghilang pasca menikah, ternyata Sandra akhirnya kembali lagi berseni peran. Sandra akhirnya bermain sinetron striping lagi, setelah sebelumnya artis kelahiran Pangkal Pinang ini sudah sangat lama tidak bermain sinetron striping. Ini pun membuat artis kelahiran 1983 ini semakin bersemangat lagi dalam kembali aktif dalam dunia seni peran. Tentu saja, kembalinya sang artis yang satu ini ke dunia seni peran kembali meningkatkan rasa sukacita dari banyak sekali penggemarnya.

Sandra yang awalnya diprediksi kemungkinan besar akan mengambil program hamil dan tidak akan sibuk dalam dunia seni peran, terlebih lagi dunia seni peran yang harus memakan waktu setiap hari, akhirnya memutuskan untuk kembali bermain dan menghibur para penggemarnya dengan aktif kembali di sinetron striping. Tetapi, tidak menutup kemungkinan bahwa sang artis dalam waku dekat juga akan memiliki momongan. Terlebih, di usia pernikahannya yang sudah menginjak angka 4 bulan, sudah cukup wajar jika Sandra dan Harvey sudah memiliki momongan dalam waktu dekat.

Posted in Default | Comments closed

Menguak Cap Playboy Masa Silam Raffi Ahmad

Gosip selebritis sekarang ini adalah Raffi Ahmad, Raffi merupakan selebritis yang lahir di tahun 1987 yang memiliki karir pertama kali sebagai bintang sinetron. Ada banyak sinetron yang telah ia bintangi, namun untuk sekarang ini ia lebih fokus dengan program acara TV tentang komedi dan pembawa acara di acara musik seperti Dahsyat. Gossip Raffi Ahmad tidak pernah berhenti, selalu memiliki gosip terbaru yang dinikmati oleh public. Raffi memiliki seorang istri yang bernama Nagita Slavina, menikah pada tahun 2014, dikaruniai seorang anak laki laki bernama Rafathar.

Namun walaupun sudah menikah, ternyata Raffi tetap memiliki scandal. Untuk scandal berita terbaru kali ini adalah scandal dengan pendangdut Ayu Tingting. Berita Gosip Terbaru Raffi Ahmad sering mendapatkan scandal sebelum menikah dengan Nagita benar adanya, ia bahkan mendapatkan cap playboy didunia hiburan. Berita selebritis Raffi Ahmad memang selalu ditunggu, Raffi memang dikenal sebagai playboy, namun tahun 2014 Raffi telah mengikat janji suci dengan Nagita atau Gigi.

Berita artis terkini memang selalu dinanti, begitu juga dengan berita Raffi Ahmad, banyak orang yang penasaran pada kisah cinta Raffi Ahmad sebelum menikah dengan Nagita, kehidupan Raffi memang tidak pernah sepi dengan wanita, walaupun ia sudah menikah, tetapi rumor scandal sampai sekarang masih berjalan. Sebelum menikah dengan Nagita, ternyata bukan berita terbaru lagi jika Raffi sering memacari sesame artis, sebelumnya Raffi pernah berpacaran dengan laudya Cintya Bella, namun hanya bertahan 1 tahun lebih 8 bulan, selain dengan Bella, Raffi juga pernah menjalin cinta dengan Bunga Zaenal, Tyas Mirasih, Ratna galih, Mikha Tambayong, bahkan janda cantik Yuni Shara.

Kebanyakan wanita yang di pacari Raffi Ahmad merupakan teman dalam sinetron yang dimainkannya, bahkan ia juga pernah berpacaran dengan Velove, dan berita artis yang paling mengejutkan adalah saat Raffi menjalin cinta dengan janda cantik Yuni Shara, perbedaan umur jauh dan lebih tua membuat hubungan mereka kandas, padahal sebelumnya mereka berdua sudah merencanakan pernikahan. Gosip terkini Raffi Ahmad memang sangat menarik, mulai dari berita Raffi Ahmad menjadi playboy masa silam hingga berita terkini tentang scandalnya dengan penyanyi dangdut.

Posted in Default | Comments closed